Retrolan 16 tulossa

Viime retrolan-postauksesta onkin jo aikaa. Tässä välissä on ollut jo parit retrolanit joilla on pelattu paljon ja pidetty hauskaa. Nyt jo järjestyksessään kuudennettoista retrolanit pidetään poikkeuksellisesti mökissä, koska haluamme minimoida mahdollisten houkutusten (sauna, baari jne) määrän ja maksimoida pelaamiseen käytetyn ajan.

Tällä kertaa retroilla on taas retrovisa™ sekä bonuksena toinen retrohaaste, joka selviää vasta itse tapahtumassa. Seuraavasta kuvasta saanee jo vähän vihjettä mitä tuleman pitää. Molemmissa skaboissa on hurjat palkinnot tarjolla.

2015-02-20 18_39_36-DOSBox 0

Retroilla on jälleen pelilistalla vakiosetti eli:

  • Quake 3 Arena FreezeTag-modilla. Tällä kertaa otamme BFG:n pois bannista. Katsotaan minkälainen sotku tulee…
  • Quake 1 DM/TDM
  • Unreal Tournament iDOM. Viimeksi versiopäivitys rikkoi pelin, joten kaikkien pitäisi uudelleenasentaa tämä…
  • Blood / Duke3D / Shadow Warrior / Purify TC
  • Death Rally
  • Red Alert
  • Soldat
  • Viper Racing

Laneille löyty vaihteeksi uusi paikka, Satakunnan metsien periltä löytyi jonkunmoinen mökki saunalla. Pirttipöytää ja penkkiä on tarjolla, mutta oma jakkara kyllä on se mukavin vaihtoehto istua viikonloppu retropelejä hakatessa. Nippu jatkojohtoja mukaan, pari vanhaa 3comin kytkintä ja kuitu niiden välille, eiköhän siitä synny riittävä infra Quaken pelaamiseen. Katsotaan jos joku bittiyhteys maailmalle saadaan, niin saa tsuppibottia pitää kiireisenä koko viikonlopun ajan.

Peliserverinä ja mediasoittimena toimii yhä kor_:n mini-ITX-tietokone Atom D510 -suorittimella, 4GB muistilla ja 64GB SSD:llä. Windows 7 toimii siinä käyttöjärjestelmänä (ei kovin retroa!), koska vakaus on kuitenkin serverille tärkeää.

Vielä pitäisi koeajaa jokainen retrokone, eli testata että se käynnistyy, scandiskata kiintolevy sekä ajaa 3DMarkit läpi. Kertaalleen on jo virtalähde päästänyt toimintasavut ulos sekä kiintolevy ollut haoamisen partaalla bad sectoreiden takia. Pahinta mitä voisi tapahtua on että retrokone hajoaa kesken quakematsin, joten testaaminen on tehtävä hyvissä ajoin.

Excerpt in english

Retrolan 16 is coming up and we’re really excited about it. The location has changed so that now we have rented an old cottage for about 12 people. There is a retroquiz and a ”retro challenge” (the first picture gives a hint what it is) in which the participants can compete and win awesome prices. Todo list: test every retro machine and set up the servers and go :)

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s