Retrolanit

Cimg1469

Retrolaneja on jo pidetty kunnioittavat 15 kappaletta. Ensimmäiset pidettiin joulukuussa 2005. Lähes kymmenenvuotisen taipaleen aikana retrot on pidetty mitä erilaisemmissa paikoissa (kauppahalli, toimisto, saunatilat, ravintola…). Yleisimpänä paikkana on ollut erään ATK-kaupan takahuone. Ensimmäisien lanien aikana suurin osa ajasta meni pelien ja verkkoyhteyksien conffaamiseen, mutta nykyään kaikilla vakiojäsenillä on oma vakaa retrokoneesa sekä useita varakoneita satunnaisten vierailijoiden varalle. Parhaimmillaan retrolaneilla on ollut 16 yhtäaikaista pelaajaa Quake 3:ssa.

Cimg1419

Retrokoneen määritelmä on hyvin yksinkertainen: koneeseen on pystyttävä asentamaan Windows 98 SE ja DOS-pelien on toimittava hyvin. Suurimmalla osalla retrottajista prosessorina on joko Pentium III tai AMD Athlon kellotaajuuden ollessa noin 1 GHz paikkeilla. Muistissa ja levytilassa ei kannata turhaan tinkiä ja siksi yleisin muistimäärä onkin 512 MB. Kiintolevyt ovat vähintää 40-gigaisia, jotta kaikki pelit ja levyimaget mahtuvat jokaisen koneelle.

DSC_0225

Aikataulu on muodostunut käytännön kokemusten kautta sellaiseksi, että perjantaina ensimmäiset pari-kolme tuntia porukka saapuu paikalle ja koneita asennetaan verkkoon sekä vaihdetaan kuulumisia. Yleensä viimeistään yhdeksän aikaan päästään jo käynnistelemään ensimmäistä quakematsia ja pelit jatkuvat aamuneljään asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 304165

Lauantaina sitten heräillään kun heräillään ja yleensä joku urhea onkin jo kymmeneltä käynnistelemässä Viper Racingia, niin pakkohan siihen on mukaan päästä. Kahvia naamaan ja uusi pelipäivä alkaa. Lauantaina pelataan yleensä monta Q3FT-matsia sekä loppuillasta buildipelejä kuten Bloodia. Ruokapuoli hoituu talkootyönä, ennalta sovitut ainekset on yhteisin varoin ostettu ja vapaaehtoiset kokit taikovat maistuvat mätöt nälkäiselle retrokansalle.

Rapido, kor_ ja tiukka Scorched Earth -matsi

Sunnuntaina pelit jäävät yleensä aamupäivän toimiksi ja joskus kahden jälkeen porukka aloittaa siivoilun, kirjoittaa vielä viimeiset rivit #retrolan-irckanavalle ja sammuttelee koneet.

Näin on taas yhdet retrot pidetty ja seuraavia jo suunnitellaan täysillä.

Cimg1466

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s