Hopeakuulaa ja avaruuspyssyjä

The Simpsons

Tuli tuossa syksyn ja talven mittaan hankittua pari sisustuselementtiä taloon. Ensimmäisenä löyty 1990 vuodelta oleva flipperi Simpsons-teemalla. Ikä ja huoltamattomuus on tehnyt tehtävänsä, laitteessa on paljon korjattavaa ja ehostettavaa. Palaneita lamppuja on vaihdettu useita kymmeniä, jumittelevia osia puhdistettu ja korjattu. Puuttuvia osia on hankittu pitkin eurooppaa ja amerikan manteretta ja joitain on tehty itse.

Tällä hetkellä odottelen osatoimitusta rapakon takaa, sen saapuessa konetta odottaa isompi purkamisoperaatio jotta kaikki osat ja pelikenttä saadaan kunnolla puhdistettua. Muuten laite on jo tällä hetkellä hyvässä pelikunnossa ja muutama vierailijakin on sitä käynyt tahkoamassa ja kasvattamassa vihaa Apua kohtaan ;).

 IMG_20150220_220724 bart5

Space Gun ’92

Kuten monessa paikassa on varoitettu, näillä laitteilla on salakavala tapa lisääntyä. Eipä mennyt kovinkaan pitkää aikaa, kun kaveri vinkkasi vitsillä tori.fi:ssä olevasta Space Gun pelistä. No, ei kai lähellä olevaa laitetta voinut jättää tarkistamatta. Pikaisen päätöksen jälkeen tämä hauska kahden pelattava ammuskelupeli oli jo omissa nurkissa.

IMG_20150220_220628 IMG_20150125_110431

Tämäkin laite on 90-luvun alkupuolelta, joten käytön jälkiä laitteessa on paljon. Maalipinta on monesta kohtaa kulunut puhki, osa metalliosista on kerännyt ruostetta kosteuden seurauksena. Ensimmäinen kipu oli toisen pelaajan krediittinappi mikä välillä kiukutteli. Nämä kytkimethän eivät juuri mitään maksa, mutta kun ei sattunut olemaan käsillä uutta kytkintä, niin vaihtoehtona oli vanhan korjaaminen. Cherryn kytkin irti, osat ultraäänipesuriin ja sen jälkeen iso kiroaminen kokoamisen yhteydessä, loppuu kädet kesken kun koittaa saada kolme irtonaista osaa ja jousen paikoilleen samaan aikaan. Pienen tuskailun jälkeen osat löysivät paikkansa ja kytkin oli kasattuna takaisin laitteessa.

Kolikkolukon joku oli myös sössinyt, laiteen konfigurointiin käytettävä dippikytkinrivistö oli vedetty kaikki nollille, eikä pari irtonaista piuhaakaan auta asiaa. Googlea kehiin, manuska kouraan ja hetken päästä alkoi laite syömään euroja sisään antaen vastineena pelikrediittejä, Excellent!, kuten Mr Burns tai kor_ sanoisi.

Mutta piru, kyllä noille pyssyjen kuluneille maalipinnoille tarvii jotain myös tehdä. Pyssyt kappaleiksi, puhdistus, maalaus, kasaus. Ja kun yhden osan ehostaa, niin eihän se viereinen enää sovi kokonaisuuteen. Joten pedaalit saivan kokea myös purkamisen, ultraäänipesun osille, hionnan ja maalauksen. Jopa osa pulteista sai maalin niskaan koska olisivat muuten erottuneet uudesta tasaisesta maalipinnasta rumasti. Kaikkea muuta pienempää epäkohtaa on myös laitettu kuntoon sitä mukaa kun on silmiin osunut. Vielä tarvii hieman kabinettia liimailla kasaan ja korjata irvistävä takalevy.

IMG_20150130_122717 IMG_20150125_141000 IMG_20150130_122739 IMG_20150130_123541 IMG_20150131_185458

Pahoittelen kuvien vähyyttä ja huonoa laatua, tuppaa tämä kuvapuoli jäämään vähemmälle kun innostuksissaan ehostelee laitteita.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s