X-Projekti

Edellisessä kirjottelussa oli tappelua rautapuolen kanssa, mutta myös yksi softapuolen ongelma on ollut myös vaivana, nimittäin koneen sammuttaminen. Windows jäätyy sammuttaessa, eikä siis sammuta konetta, myöskin uudelleenkäynnistämisessä on sama ongelma. En ole kauheasti jaksanut käyttää aikaa vian selvittämiseen kun ei ole kauheen fataali ongelma.

Nectarinea vuosikaudet kuunnelleena on jäänyt monia hyviä musiikkipätkiä mieleen. Tämän kautta törmäsin Project-X nimiseen Amiga-peliin vuodelta 1992, myös PC-versio oli onneksi olemassa. Nopea testailu Dosboxilla ja tuli loistava idea mieleen. Pienimuotoiset pippalot oli alkamassa muutaman tunnin päästä ja tästähän saisi oivan highscore-kilpailun järjestettyä juhliin.

Ei muuta kun retrokone tulille ja peliä käyntiin. Windowsin päällä peliä vaivasi tolkuton hitaus. No, kokeillaan dossin puolella sitten, boottia sinne ja x.exe käyntiin. Jees, hyvin rullailee, mutta äänet kadoksissa. Edellisen koneen päivityksen yhteydessä äänikortti vaihtui SB16:sta Liveen, enkä tietenkään ole sille ajureita asennellut. Webistä dossiajurit kehiin ja uusi yritys. Kivasti lähti musat soimaan, mutta peli kaatui muistin puutteeseen starttia painaessa. Säätämisen ohessa huomasin Windowsin sammumisongelman poistuneen, syynä oli siis äänikortin ajurit. Muutama nopea autoexec.batin ja config.syssin rivien virittely ei parantanut asiaa ja aika alkoi loppumaan.

Tällä kertaa mentiin emulaattorin kanssa, tarvii palata tämän ongelman ratkaisemiseen myöhemmin. Peli oli kaikille vieraille uusi tuttavuus. Muutamien tuntien pelailun jälkeen kisa päättyi kahden pelaajan tasatulokseen 113800.

IMG_20141116_142937

Kategoria(t): Gaming Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s